Beväpnad med en skruvmejsel i brist på maskrosupplockarmojäng skred jag till verket. Fyllde snabbt en hink, och lämnade efter mig en gräsmatta full av kratrar. Eller, en bit av gräsmattan. Den är inte stor, men mätt i maskrosor är den oändlig, vår gräsmatta...
När gräsmattan satte in flygvapnet i försvar, kapitulerade jag, med ett gäng ilsket röda stora myggbett precis där det varit en glipa mellan tröja och byxor.
Istället fick det bli betydligt mer myggfritt brödbak. Filmjölkslimpa är en gudgåva till oss tidsoptimister. Släng ihop mjöl, bikarbonat, salt och ev smaksättning i en bunke och häll över lite filmjölk. Blanda och skjuts in i ugnen i en timme.
Lätt som en enkel!
I have now declared war agains all the dandelions that have invaded our lawn! I don't mind one or two, but when there are more dandelions than grass, Operation Pull Up must be initiated!
Armed with a flat head screw driver I got started. I quickly filled up the bucket, and left behind me a lawn full of little craters. Well, a part of the lawn. It's not big, but measured in dandelions it's neverending, our lawn.
When the dandelions dispatched the airforce to get rid of the intruder, I surrendered with a bunch of red, big mosquito bites where there had been a gap between trousers and top.
A considerably less mozzie-frequented baking session started instead. Filmjölkslimpa (sour milk loaf) is the perfect bread for us time optimists. You chuck some flour, bicarbonate of soda, salt and what ever spice/herb you want in a bowl and then pour the sourmilk (filmjölk) over it and mix it all together. Bung it in the oven for an hour, and hey presto - you've got yourself a lovely loaf of bread.
No comments:
Post a Comment