Thursday, May 14, 2009

Bastu + hund=bastuhund

Så måste det helt enkelt vara.
Att Zassi älskar att basta, det visste vi redan. Så fort vi säger "Ska vi basta Zassi" drar hon som en avlöning ner för trapporna och sätter sig och väntar utanför bastun. Men så är hon också den hund som i Irland somnade så nära elden i öppna spisen som hon kunde komma.
I dag tänkte vi även testa om lilla Ashiki ville hänga med ner i bastun, utan att egentligen tro att han skulle, eftersom han inte är särskilt värmetålig. Han hängde glatt med ner, och blev mycket glad när han såg duschrummet! Tänka sig, ett helt rum där man kan få plaska med vatten av hjärtats lust! När vi öppnade dörren till bastun hoppade Zassi genast upp på första laven - i familjen allmänt kallad hundbänken eftersom det är mer än en hund som legat på den - och lade sig ner.
Ashiki gick nyfiket in och nosade lite, och klättrade sen även han upp på hundbänken, och hittade vattenhinken! Vilken julafton!!!
Efter ett par minuter såg han ut att vara rätt varm, så jag öppnade dörren och släppte ut honom, följde honom upp och återvände sedan till värmen.
Efter de sedvanliga 10 minuterna hade Zassi fått nog, så vi öppnade dörren för att släppa ut henne. In for med blixtens hastighet ett brunt lurv och hoppade resolut upp på hundbänken, medan Zassi gjorde sin sorti.
Så nu är det ett faktum, vi har inte en bastuhund, utan två! Hur många kan stoltsera med det?
Det är inte utan att jag blir lite full i skratt!!

3 comments:

Yvonne said...

Det var häftigt!
Tror inte mina skulle palla för det.
Tänkte titta på tävlingarna i Avesta på söndag.
Kram Yvonne Blaze & Cibel
Katja blir hemma med husse

Anonymous said...

Haha!! Vad härligt!! Jag lovar du kommer å bli förvånad många gånger på dessa hundar!! Denna ras har en hel del egenheter för sig hihi!!
Kram Carina m dogs...

Hilde said...

Kan bara intyga med Carina ;)
Många skratt kommer det bli under förhåppningsvis mååånga år.

Hälsningar Hilde, Blaze uppfödare