Wednesday, January 9, 2008

Host snörvel host...

Häromdagen fick jag vad som nog kan ha visat sig vara en riktig snilleblixt! Zassi har som bekant lite problem med andra hundar. Eller, snarare är det väl kanske så att hon har problem med att PRATA med andra hundar. Lite mindre språkbegåvad helt enkelt.
Hur som haver, jag tog damerna med mig på en promenad och fick som vanligt tänka till lite så att vi åtminstone minimerar antalet kopplade hundar som vi möter. Bestämde mig för att området där jag bodde förut borde vara ganska bra. Nästan med en gång möttes vi av en lös hund. MEN, det var här min snilleblixt slog till!! Just denna hund var bästis med Mizzi, och mycket snäll och vid alla sorters hundar. Och med himla bra språk! Alltså förvandlades promenaden raskt till Socialisering! Zassi gjorde som hon alltid gör, springer rakt fram som en liten bulldozer, hälsar och morrar sen. Den andra hunden gjorde precis allting rätt, vek undan, tittade bort, satte sig ner, sniffade på marken osv… Zassi blev mest allmänt konfunderad över att han inte morrade åt henne! Så min masterplan är att vi ska göra en massa socialisering med de lösa hundarna runt om! Vilka är väl bättre på att lära henne hundspråk än de hundar som varje dag använder det utan människors inblandning?! Givetvis bara med de hundar som jag vet sen tidigare är snälla och glada!

Annars sitter vi mest här med långkalsonger och yllevantar på, för det är KALLT!!! Det till och med snöade igår! Givetvis ingenting som låg kvar, förutom på bergen som nu alla är underbart vackert vita!
Liam å andra sidan tycker inte att det här med kyla är kul alls… Han har århundradets förkylning som satt sig i bröstet. Vi var till läkaren idag, som sjukskrev honom i en vecka. Och han protesterade inte ens, så himla sjuk är han!!
Dessvärre har han snällt delat med sig av hostan till mig. Började idag, och det blir inte bättre….

Så host host från oss i Killarney!

No comments: