Saturday, March 3, 2007

Hur vet man att säsongen smygstartat?


Jo, man upptäcker att INGENTING stämmer med den 80 personer stora grupp som kommer in i omgångar!!! Och jag menar verkligen INGENTING!!! (Den grupp som förövrigt enligt våra listor skulle vara ungefär 65 personer....)

Den rumslista vi fått faxat till oss är mest fria fabuleringar - ingen av gästerna vet vilken de ska dela rum med, det blir en trevlig överraskning eftersom de inte haft det minsta ord med i leken; gäster som skulle haft enkelrum har glatt parats ihop med kreti och pleti - och vi har inga rum att flytta till eftersom hotellet är fullbelagt. Gruppen har bokats in i en av restaurangerna, men se det var minsann fel det med, eftersom gruppledaren påtalade att de hade förstått sig vara inbokade i den stora konferenslokalen. Den plasmaTV som ställts in i restaurangen var fel den oxå, för de hade minsann bokat en stor projektorskärm - att ställas in i konferenslokalen. Menyn för middagen hade 2 alternativ till förrätt, huvudrätt och efterrätt - givetvis inkorrekt det med; det borde vara minst 3*3 alternativ. Och allt detta samma dag de anländer! Så vad gör man???

Jo, man trollar febrilt med både knän, armbågar och örsnibbar, och lyckas skaka fram ett par singelrum; middagen var tack och lov dagen efter (idag med andra ord), så D drog på något helt obegripligt sätt fram en projektorskärm ur hatten och flyttade hela dukningen från A till B; chefskocken B slängde bössan på axeln och tog korgen i handen och begav sig ut på jakt efter råvaror till 80 pers. Och på något fullständigt obegripligt sätt lyckas vi få till allting. Med ett leende på läpparna!!

Som tur är gruppledaren en mycket trevlig man, som ordnat denna helg som en reunion för den grupp han hade med sig på en 4 veckors resa till Sydpolen! Hans föräldrar var också nerbjudna till hotellet, och att se det paret får mig tro att evig kärlek och gentlemän fortfarande existerar. Pappa F har sedan den dag han äktade Mamma F gett henne frukost på sängen VARJE MORGON!!! Och han slutade jobba vid 56 för att kunna ägna sig åt frun och ta med henne på 6 resor till jordens alla hörn varje år! Tilläggas bör att han inte jobbade i kassan på Konsum, men ändock. Och de är fortfarande så uppenbart jättekära i varandra! Helt underbart!!!

No comments: