Sunday, December 31, 2006

Trött, tröttare, Sara...




Hur kan det komma sig att hela veckan, inklusive utcheckningarna idag, har gått som smort - inga problem, inga katastrofer och inte någon egenligt stress - ända fram till incheckningskaoset började idag. Och denna dag, detta bröllop, av alla är det som det redan innan varit mest problem med. Så mycket, att Herr VD och försäljningschefen själva har tagit hand om allt, från början till slut.


Vi hade i och för sig fullt hus som checkade ut, men i princip alla var ute på utsatt tid. Problemen började när de inkommande gästerna kom långt före utsatt tid och ville ha sina rum på momangen - för var skulle de annars byta om till bröllopet?????? Så vi har bytt rum till höger och vänster för att försöka hålla alla glada, lett och bett om ursäkt för de rum som inte hunnits städas och sprungit upp och ner för trapporna för att kolla rum och eskortera gäster till de rum som var färdiga.


Och givetvis lyckas fröken Berlin med konststycket att fastna med klacken i heltäckningsmattan när hon i flygande fläng tog sig ner efter att ha visat en gäst till rummet. Trillade förvisso inte, men pajade däremot den plastskena som tydligen finns i skon för att göra den stadigare, för efter den manövern var skon sig inte lik alls, ungefär lika stadig som en blöt disktrasa.


Sen hade vi de två par som bokat in sig för en härlig helg på hotell. När de upptäckt att det ena paret hade rum i den gamla delen och det andra i den nya delen var detta givetvis inte bra nog, så kunde se till att byta så båda rum var i den nya delen. Kan tyckas enkelt nog, men med ett fullbelagt hotell är det som att lägga puzzel med ena ögat förbundet. Vi lyckades till sist få till det så att alla var nöjda och glada.


Trodde vi ja.... Utanför det nya rummet fanns nu en generator som lät alldeles förfärligt, ringde den manliga halvan ner för att meddela, hans flickvän var minsann gravid och skulle inte kunna sova alls med allt det hemska oljudet. Kunde de inte få byta rum?? FÅR MAN SLÅ GÄSTER I HUVUDET MED EN STEKPANNA??? Lät dem titta på ett rum i det hus med lägenheter som ligger på andra sidan parkeringen. Men se det rummet var inte heller till belåtenhet. Till sist beslöt de stanna kvar i rummet sen vi försäkrat att generatorn tystnar mellan 10-11 på kvällen och börjar igen senare på morgonen. Så nu håller vi alla tummarna för att det för en gångs skull stämmer, och vi slipper höra mer klagomål från dem i morgon bitti. Missförstå mig nu rätt, jag är fullt medveten om att de betalar dyra pengar och givetvis vill ha full valuta för pengarna, men lite rimlighet kan det väl vara i klagomålen...


Om vi så går över till det helt omgjorda mottagningsrummet, så kan det sammanfattas med ett ord. TURKOS!!! Glöm det här med att rulla ut röda mattan för brudparet, här var det TURKOSA mattan som gällde. Och i själva rummet var det turkost och vitt överallt, väggar, golv, stolar och bord. Och spotlights. Rätt häftigt i och för sig, om det hade varit ett party party, men för ett bröllop... Nja... Not my cup of tea, so to speak.


Har inte haft många minuters vila idag, annat för de 10 minuter jag stod i köket och väntade på min hamburgare, och de 10 minuter jag tog på mig för att äta sagda hamburgare. Blev dessutom kvar en halvtimme extra för att hinna färdigt med allt inför morgondagen.


Morgondagen ja... Tror att jag nästan kan klassas som en lätt mentalstörning, för jag bytte frivilligt med L så att hon får morgonskiftet i morgon och kvällsskiftet på måndag. Med andra ord: jag anmälde mig frivilligt till att jobba till elva i morgon kväll, och börja igen klockan 7 på måndag morgon. Vill bara klargöra här och nu, så att ni förstår vidden av det hela, att det handlar om nyårsafton och nyårsdagen. Tror att det är nåt fel som är trasigt i mitt huvud... Måste vara Holkkosidan som spökar...


No comments: